Skip to content
Logo - smorenburg
DSC_6844


Wij zijn Ariën en Annet Smorenburg. Sinds de oprichting van de streekmarkt, augustus 2003, verkopen wij hier diversen soorten fruit uit onze eigen boomgaarden. Iedere zaterdag staan wij, samen met ons verkoopteam, voor u klaar!

Bewust op smaak geteeld, is waar het in ons bedrijf om gaat.

Op onze website kunt u via woord en beeld kennismaken met ons fruitteeltbedrijf. Ook vind u hier informatie over de mogelijkheden in onze kersenboomgaard.

Logo - stoopwafel
Sant & Kraam (Ria en Annemieke)
Sant & Kraam is op de Streekmarkt te vinden met vers gebakken ambachtelijke stroopwafels. Met dit oer-Hollandse product leveren we een bijdrage aan de gezellige marktsfeer. Het bakken van de warme stroopwafels ruikt heerlijk. Je kunt ze warm eten op de markt, of lekker mee naar huis nemen voor bij de koffie. 
Graag tot ziens bij de kraam!
 
Ria en Annemieke
 
Logo - kaas
JanmaatCor&RiaWoerden180623 (14)
 
Het bedrijf van fam. Janmaat is aan de rand van Woerden gelegen Barwoutswaarder 57. Tussen Woerden en Nieuwerbrug. De boerderij staat 300 meter in het land, voorheen werden er 70 koeien gemolken
 
Boeren kaas word gemaakt van dagverse melk die verder geen behandeling ondergaat. Juist dat maakt samen met de ambachtelijke bereiding de smaak van de boerenkaas zo rijk krachtig en uniek. Alle smaakeigenschappen van de melk blijven immers behouden. Ook zijn er diverse soorten kruidenkazen o.a. komijn, fenegriek, tomaat, peterselie en bieslook
 
Wij verkopen ook schapen geiten en andere streekkazen afkomstig uit het groene hart.
 
 
 
divider
Logo - bloemen
20210619 Streekmarkt Woerden (50)

 

Bloemen van het seizoen, daar houden wij van! Net buiten Woerden bevindt zich onze kwekerij en in onze bloemenwinkel in winkelcentrum Tournoysveld kunt u elke dag terecht voor dagverse bloemen. Iedere vrijdag zijn wij ook geopend op de kwekerij met een groot assortiment aan snijbloemen. Ook staan wij bekend om de pioenrozen kwekerij in Woerden.

Gedurende het oogstseizoen zijn wij op de kwekerij de gehele week geopend met bloemen vers van ‘t land! Vanaf half mei beginnen de pioenrozen en we eindigen met dahlia’s tot eind oktober. Voor de exacte openingstijden houd u de website in de gaten. Onze winkel op Winkelcentrum Tournoysveld is elke dag geopend.

 

Logo - ijs
_MG_4679 (002)


Wij van IJsboerderij Vernooij uit Barwoutswaarder staan vanaf 2012 in het seizoen mei tot en met oktober met ons ambachtelijk schepijs op de wekelijkse streekmarkt in het centrum van Woerden.

Ook scheppen wij ijs op locatie en zijn er verpakkingen te verkrijgen op de boerderij.

S ’middags zijn we geopend voor een bekertje schepijs en kopje koffie. 

Logo - kers
IMG_20170401_093927_046_1589363346210

 

Wij telen al ruim 50 jaar kersen en Aardbeien. Er worden verdeeld over meerdere locaties wel 38 soorten kersen geteeld, ieder met zijn eigen smaak. De eerste soorten kunnen al begin juni geplukt worden en de laatste soorten zijn pas eind augustus rijp. Hierdoor kunnen wij u de hele zomer van kersen voorzien, die verkocht worden in onze boerderijwinkel in Harmelen en in onze boomgaarden in Haarzuilens, Bunnik en Montfoort. Ook zijn wij in het aardbeienseizoen (april t/m september) iedere zaterdag te vinden op de Streekmarkt in Woerden.

Van onze kersen en aardbeien hebben wij ook diverse producten laten maken zoals bijvoorbeeld jam, verschillende sappen, waaronder ook puur kersensap, dessertsaus en kriekbier. zodat u het hele jaar van die heerlijke kersensmaak kunt genieten.

divider
Logo - tuinderij
IMG-20181006-WA0000


Tuinderij De Groenteboer is een kleinschalige biologische tuinderij waar wij met plezier en zorg bijzondere en ‘alledaagse’ groenten, fruit en bloemen telen. Wij telen voor verkoop op de markt en daarnaast hebben wij een zelfoogst- en bloemenpluktuin.

Wekelijks vind je onze vers geoogste producten en de gezichten en verhalen erachter op de streekmarkt in Woerden. Het is elke week weer een feestje om er een prachtige kraam van te maken met al die mooie en smakelijke groenten!

Wij verwelkomen je graag aan onze kleurrijke kraam op de streekmarkt!

Frank Drissen en Elsbeth van Apeldoorn

Logo - noten
Notenmelange naturel


Gebrand op Kwaliteit!!

Al vele jaren staan wij, met veel plezier, iedere zaterdag op de Streekmarkt. Op de weekmarkt, op woensdag op Woerden staan wij eveneens. 

De lekkerste noten, zuidvruchten en chocolade bieden wij aan. De noten worden iedere dag vers gebrand. U krijgt ze dan warm mee in de zak. Probeer daar maar van af te blijven. 

In en om Utrecht staan wij ook nog op vele markten met onze verkoopwagen.

Logo - moluks
20210619 Streekmarkt Woerden (38)

Ik verzorg Moluks / Indonesische maaltijden voor feesten, partijen, bedrijven, etc. De catering kan ook met onze foodtrailer (zie website).
 
Op de markt verkoop ik diverse maaltijden, die direct kunnen worden gegeten of mee naar huis kunnen worden genomen. Daarnaast bied ik lekkere broodjes aan en zoete en hartige snacks, zoals bijvoorbeeld pasteitjes en spekkoek. Na de vakantie breid ik uit met de verkoop van specerijen, sambals etc.. Het leuke is dat de kraam ook een ontmoetingsplek aan het worden is. 
 
De gerechten worden door mij vers en op authentieke wijze gemaakt. 
 
divider
Logo - bakkerij
'.;n
 
Vanaf het allereerste begin staan wij op de streekmarkt met ambachtelijke stroopwafels, brood en banket. Gebakken in de nog oudste productieve bakkerij van Nederland. Onze winkel staat in Zegveld en hier bakken wij onze stroopwafels en brood op traditionele manier. Echt het langskomen waard!
 
Ook bakken wij heerlijke pannenkoeken op de markt, gemaakt van romige jersey koeienmelk, bloem en ei, geen extra toevoegingen u kan nog wel kiezen voor kaas of spek erbij. Kom langs voor de heerlijke opties!
 
Logo - vlees
De Vleesboetiek


Wij vinden het erg belangrijk dat onze dieren een goed leven hebben gehad. Onze runderen koopt Jan bij boeren uit de omgeving. Onze varkens komen van een zorgboerderij waar ze dus heerlijk verwend zijn. Na de slachting weten we pas wat voor vlees we ervan  gaan snijden. We proberen de mooiste soorten en stukken uit de runderen te halen. Van sudderlappen tot mooi BBQ vlees Picnha bavet en grote 150grams hamburgers.

Van ons varken maken we heerlijk Dikke Vleeskrabben, buikspek, Boerenkarbonades, ook de Pulled pork, Procureur, vele soorten kunnen het hele jaar door gebruikt worden voor op de BBQ (slow cooking).

Voor een verjaardag  en feestdagen vindt Cora het erg leuk om het vlees in een mooie cadeau verpakking te verpakken. Hou hierbij onze website in de gaten voor leuke BBQ geschenken en straks onze Kerst geschenken.

Ook kunt u ons vinden in ons boerderij winkeltje op Rietveld 116.

Tot gauw!

Groeten Jan Voordouw en Cora Dijkstra

 

Logo - worst
food-festival-amsterdam

 

Elke 3e zaterdag van de maand staat er een extra kraam op de Streekmarkt: de Smaak van Hongarije. Bij deze kraam zijn Hongaarse lekkernijen te koop en ingrediënten om eventueel zelf Hongaarse gerechten samen te stellen. Aan de kraam krijgt u desgewenst advies over de gerechten en kunt u uiteraard zelf de producten proeven.

Maar er is meer!
 
Op de Streekmarkt kunt u ook terecht voor:
  • verse vis;
  • lekkernijen uit Suriname
  • en er is een uitgebreide olijven en tapas kraam aanwezig. 
Ook standhouder worden?
De Streekmarkt is niet zomaar een weekmarkt. Aan standhouders worden extra eisen gesteld. Zo is in de marktverordening van de gemeente Woerden vastgelegd dat de Streekmarkt duidelijk bijdraagt aan de uitstraling van Woerden als gezellige marktstad, en is er een eis dat een flink percentage van de de aangeboden producten ook daadwerkelijk lokale producten zijn. Daarnaast is er een brancheringsregeling van kracht. Dat betekent dat er wordt gekeken of een nieuwe aanbieder ook daadwerkelijk iets aan de markt toevoegt met zijn producten. Als ondernemers hebben we met elkaar een vereniging opgericht. Vanuit de vereniging promoten we gezamenlijk de markt, overleggen we over de wijze waarop we de markt organiseren en hebben we een officieel overleg met de gemeente Woerden. Nieuwe ondernemers zijn natuurlijk welkom. Als jij inschat dat jij en jouw producten een toevoeging zijn, voel je dan vrij om contact met ons op te nemen. We helpen je graag verder.
20210619 Streekmarkt Woerden (37)