Groente & Fruit

AardbeiFruitteeltbedrijf Smorenburg
Bewust op smaak geteeld

Fruitteler Smorenburg heeft een prachtige boomgaard in Woerden met vele soorten appels, peren, pruimen en kersen. Hij zet zich in om mensen weer kennis te laten maken met vers fruit, op de juiste tijd geplukt, op de juiste manier bewaard en verpakt. Dat doet ontzettend veel met de smaak! Ook houdt Smorenburg rekening met het milieu: door duurzaam te werken houdt hij het Groene Hart in stand! Op de Streekmarkt in Woerden zijn de producten te koop.


De Kweektuin


De in 2008 door kweker Wim Koolhaas opgerichte Kweektuin, is een combinatie van biologisch tuinieren en ontmoeting en zorg voor kwetsbare burgers. De Kweektuin hanteert een biologisch teeltplan dat is gebaseerd op zogenaamde ‘koude teelten’. De kas wordt niet meer verwarmd, waardoor het seizoensafhankelijk telen een grotere rol speelt. Bovendien is inmiddels een natuurlijke vijver aangelegd. Een wandeling door de kas leert u veel over de producten die u eet.  http://dekweektuin.nl/

 

Fruittuin de Ooievaar


In de zomer stoppen alle mensen bij Arie en Els Oosterom voor de geur van rijpe aarbeien en kersen. Op de Breudijk in Harmelen is het smaakvolle fruit te koop in de eigen boerderijwinkel, net als andere van fruit gemaakte producten als kersenwijn, bier, ambachtelijk ijs, ingemaakt fruit en nog veel meer. In de boerderijwinkel bent u ook welkom voor koffie met kersen- of appeltaart. De producten zijn ook te koop op de Streekmarkt in Woerden.

Je proeft het ambacht op Streekmarkt Woerden!

 

Deze week

 appel.gif - 655 bytesAppels en peren van Smorenburg

ui.gif - 670 bytesBiologische groenten van de Kweektuin

boterham.gif - 662 bytesMeters molenbrood!
Bij bakkerij De Leeuw

kraam.gif - 673 bytesNoten, superfoods en meer van Raaphorst noten

Veenweidevlees.

Verse snijbloemen

Kaasboerderij Janmaat

Vers vlees bij Voordouw

Laat je verrassen!