Op 29 september zorgen zowel Brenda de Graaf van De Florijn als Frans van Hall van Buurman en Buurman voor gerechtjes met ingrediënten van de Streekmarkt. De Graaf maakt een aardappel- en pompoenensoep en laat de bezoekers raden wat er (naast de hoofdingrediënten) in verwerkt is. Van Hall maakt op 29 september ondermeer aardappel-pompoenstamppot en op 6 oktober een aardappel-mosterdsoepje. Ook krieltjessalade met fetahkaas staat op het menu.
Kinderen kunnen op 29 september pompoenlampions snijden voor het Halloweenfeest. Op zowel 29 september als 6 oktober houdt Hoeve Rietveld een kinderworkshop appelmoes koken. De appelmoes gaat mee naar huis in potjes die verpakt worden in ter plekke, met aardappelstempels, bedrukt cadeaupapier.
De Streekmarkt wordt voor de gelegenheid uitgebreid met extra kramen. Rina Hoeksma komt met geurige, ambachtelijk bereide zeepjes naar de Hoge Woerd, Mosterdmaker Harold Knobben is present en de familie Verhoef uit Stolwijk presenteert een assortiment geitenkaas, van harde soorten tot feta.
De Streekmarkt, bij de kaasmarktbel aan de Hoge Woerd in hartje Woerden, is zoals iedere zaterdag van 9 tot 15 uur geopend.

De Streekmarkt is onderdeel van het project Woerden Buitenste Binnen. Het project wordt gefinancierd door het Europees Landbouwfonds, LEADER, Provincie Utrecht, Gemeente Woerden, Rabobank Rijn en Veenstromen, Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij.

Je proeft het ambacht op Streekmarkt Woerden!

 

Deze week

 appel.gif - 655 bytesAppels en peren van Smorenburg

ui.gif - 670 bytesBiologische groenten van de Kweektuin

boterham.gif - 662 bytesMeters molenbrood!
Bij bakkerij De Leeuw

kraam.gif - 673 bytesNoten, superfoods en meer van Raaphorst noten

Veenweidevlees.

Verse snijbloemen

Kaasboerderij Janmaat

Vers vlees bij Voordouw

Laat je verrassen!