Het is niet toevallig dat dit bijzondere fietsevenement samenvalt met de opening van de Week van de Smaak, want ook op de Streekmarkt in Woerden staat `Smaak` voorop. Alvorens op de fiets te stappen om de verschillende locaties te bezoeken waar overheerlijke streekproducten vandaan komen,  kan men  de eerste  traktatie proeven op de Streekmarkt. Uiteraard hebben de ondernemers van de Streekmarkt   iets bijzonders in petto; een speciale proeverij waarbij koks met de producten van de Streekmarkt aan de slag gaan. Ook is er een bijzondere primeur, namelijk de augurkkroket…. Vast een lekker begin voor een prachtige fietstocht door de omgeving!

 

De Smikkelroutes voeren  langs boerenbedrijven, waar men op vertoon van een speciale strippenkaart   een lekkere en bijzondere traktatie te proeven krijgt. Ook is er dan de gelegenheid om de bedrijven te bezoeken en kennis te maken met producten die er worden gemaakt.

 

Natuurlijk kunnen de routes het hele jaar door gefietst worden, maar voor wie echt wil proeven is 29 september de laatste kans in dit jaar.

De strippenkaart kost €11,50 en is bij de meeste  deelnemende bedrijven verkrijgbaar.

Je proeft het ambacht op Streekmarkt Woerden!

 

Deze week

 appel.gif - 655 bytesAppels en peren van Smorenburg

ui.gif - 670 bytesBiologische groenten van de Kweektuin

boterham.gif - 662 bytesMeters molenbrood!
Bij bakkerij De Leeuw

kraam.gif - 673 bytesNoten, superfoods en meer van Raaphorst noten

Veenweidevlees.

Verse snijbloemen

Kaasboerderij Janmaat

Vers vlees bij Voordouw

Laat je verrassen!