Op zaterdag 28 april vond de aftrap plaats van de nieuwe Smikkelroutes in het Groene Hart. Op die dag werden 2 nieuwe fietsroutes gelanceerd die elk  langs boerenbedrijven en andere producenten van streekproducten in de omgeving van Woerden, Montfoort en Oudewater voeren. Op vertoon van een speciale strippenkaart krijgt de deelnemer bij elk  van de 5 haltes  een lekkere en bijzondere traktatie.  Ook is er dan de gelegenheid om de bedrijven te bezoeken en kennis te maken met producten die er worden gemaakt. Een van de strippen is bedoeld voor de traktatie op de Streekmarkt. Deze strip kan naar keuze bij start of finish worden ingelost tegen een heel bijzondere traktatie, namelijk een speciaal bereid gerecht uit het Lente Streekmenu. Receptuur en boodschappenlijst voor dit Lentemenu zijn verkrijgbaar op de Streekmarkt, waar natuurlijk ook alle ingrediënten worden aangeboden.

De eerste 2 routesVan Ijsjes en kaasmeisjes” en “Van Smulpapen en pape-copen” zijn uitgezet aan de zuidkant van   zijn uitgezet aan de zuidkant van Woerden, langs de mooiste riviertjes en door karakteristieke landschappen; later dit voorjaar worden nog 2 routes gemaakt. Natuurlijk kunnen de routes het hele jaar door gefietst worden, maar op 3 zaterdagen in het seizoen worden  de speciale Smikkelroute-dagen georganiseerd waarop de bezoeker met de speciale strippenkaart een lekkere traktatie krijgt  bij de boerenbedrijven  aan de route en de Streekmarkt in Woerden.

SmikkelrouteDe strippenkaart kost €11,50 en is voorlopig verkrijgbaar op de Streekmarkt op de Hoge Woerd in Woerden;   Kaasboerderij de Vliethoeve,  Noord Linschoterzandweg 19, 3425 EK Snelrewaard en bij Kaasboerderij Cromwijk, Papekopperdijk 17, 3464 HT Papekop, Kaasboerderij Hoeve Vredebest, Ruige Weide 43, 3421 TH Oudewater.  Voor meer informatie en overige verkooppunten kan men de website www.boerenkaasroute.nl raadplegen.

Het officiële begin- en eindpunt van de route is de Streekmarkt op de Hoge Woerd Woerden, maar er kan ook gestart worden bij de Vliethoeve of Kaasboerderij Cromwijk

 

 

Je proeft het ambacht op Streekmarkt Woerden!

 

Deze week

 appel.gif - 655 bytesAppels en peren van Smorenburg

ui.gif - 670 bytesBiologische groenten van de Kweektuin

boterham.gif - 662 bytesMeters molenbrood!
Bij bakkerij De Leeuw

kraam.gif - 673 bytesNoten, superfoods en meer van Raaphorst noten

Veenweidevlees.

Verse snijbloemen

Kaasboerderij Janmaat

Vers vlees bij Voordouw

Laat je verrassen!